Brittan till Sverige :D

En överlycklig My är det som skriver nu.

13 juli uppträder Brittan i Globen och jag ska göra allt i min makt för att få tag på biljetter :P Tidigare i våras funderade jag på att beställa biljetter i London och se henne där, men tyvärr var jag för fattig :( Men nu är jag glad igen!

Någon som vill med? 11 maj 9.00 släpps biljetterna :)


Svininfluensan/dödsinfluensan/svinpesten/bla bla bla

Jo, appropå den fruktade "världsomfattande epidemin" (det heter PANDEMI för guds skull!) som eventuellt kan drabba oss. Det är alltså så att ett tidigare känt virus (upptäcktes år 1930 i Iowa) med namnet: A/swine/Iowa/15/30(H1N1) har antigen shiftat eller antigen driftat till en variant som inte varit känd tidigare.

Detta virus sätter nu världens i skräck och många befarar att ungefär 6 miljarder människor kommer vara döda inom 5 sekunder. Så är troligen inte fallet. Alla ni där ute som låser in er på toaletten i rädsla att dö i svinpesten kan kliva ut i stora vida världen.

Om du är en helt frisk person, dvs icke immunsupprimerad, så behöver du nog inte vara orolig. Jag kan tänka mig att de som dött troligtvis är äldre personer eller annars yngre personer med nedsatt eller outvecklat immunförsvar. Jag spår själv att dödsfallen i princip enbart kommer ske i u-länderna där folk lever tätt och ofta lever under sådana förhållanden att deras immunförsvar inte är på topp. Med tanke på att Mexico city är världens största stad sett till invånarantalet, så är det inte så konstigt att det sprids snabbt.

Om du fortfarande tror att du fortfarande kommer drabbas så bör du i alla fall kunna känna skillnad på förkylning/annan luftvägssjukdom och influensa. Vid influensa känner du dig pigg och fräsh men 30 minuter senare ligger du däckad med 40 graders feber. Det unika för just influensa är att det kommer plötsligt och att du blir väldigt sjuk. Är du snuvig har du alltså inte influensa. I övrigt stämmer symptomen med förkylning.

Gå nu ut och lek i fina vädret och spring inte till vårdcentralen för minsta lilla! Du lär inte dö i svinpesten.

Pollenallergi + förkylning =

valross. Jag lider för närvarande av både pollenallergi och förkylning. Detta tillsammans är ingen toppenkombination vilket resulterar i att Niagarafallen har flyttat från USA/Kanada till min näsa. En superbra lösning och linding är att stoppa upp papper i näsan. Nog för att detta i sig är helt superbra, men nu till grädden på moset! Om du nu gör så som jag beskrivit ovan, så kommer du helt plötsligt verka lite smartare, lite galnare och lite barnsligare än förut då du helt plötsligt kan misstas för Jamie i Mythbusters!









Jacob (min kära sambo) påstår att likheten är slående. Vad tycker ni?

Löpning igen :D

Värst vad duktig jag varit med löpningen på sistone :) Tänk vad ett par nya skor kan göra.

Idag sprang jag, mamma och Leia samma tur som förrförra gången. Då tog turen 1h o 14min men idag sprang vi i mål på 1h o 4 min. Mamma sprang allt på bra idag :) Även för min del gick det lätt och jag hade nog kunnat springa på en bit till. Förhoppningsvis är mamma med i mitt tempo snart.

Tyvärr glömde jag pulsklockan så men jag förbrände väl runt 500 kcal som vanligt antar jag.


Leia och jag springer på i solen :)

Inspiration

Jag har ändrat lite i menyn till höger. Istället för "länkar" så har jag lagt dit "ispiration". Där står några grymma träningsbloggar skriva av tjejer! Ta en titt där! Tipsa mig gärna om bra bloggar jag missat :)


Linda Fodor

Torsdag

Torsdag betyder sista skoldagen innan tentan som är nu på onsdag.
Idag bjöd skolan få procentuell fördelning av mättat fett, enkelomättat fett och fleromättat fett i olivolja och majsolja. Vår grupp (som normalt sett gör allt fel) gjorde idag det mesta rätt och fick ett superresultat :D

Haha, vi fjäskade även lite för vår labbhandeldare att vi ska få lämna in rapporterna nästa måndag istället för på torsdag som det var tänkt. Till en början vägrade hon såklart men när hon fick höra att vi aldrig haft tentafest så ändrade hon sig. Hon sa något i stil med "Vad fan, har ni aldrig haft tentafest? Om ni lovar att ha tentafest på onsdag så får ni lämna in rapporten på måndag". Sagt och gjort. Tentafest it is, på onsdag. Grill och mys på Orrholmen :D


Onsdag

Hej!

Lagom till att jag kickat igång träningen och kosten ordentligt så blir jag såklart småkrasslig! Idag har jag mått konstigt illa hela dagen så tyvärr får jag lov att skippa stepen :( Om jag hinner så går jag och kör lite armar på gymmet senare.

Idag så hade vi som vanligt labb men för en gångs skull gjorde vi något roligt :P Nämligen en HPLC där vi bestämde mängden koffein i kaffe, coca cola och red bull. Jag har ännu inte räknat ut mängderna men de kan jag skriva ut här lite senare ;)

När jag kom hem idag och mådde allmänt kasst så blev jag dock gladare för stunden när jag hade ett påskägg från svärmor som väntade på mig :D Egentligen skulle jag låta bli då det bara är onsdag men eftersom jag tyckte synd om mig själv så åt jag upp allt illa kvickt :D Supergott!



Nu ska jag nog fixa lite med min skolgång! Hörs senare!

Äntligen mer triceps!

Mitt emellan alla olika former av skolarbete så tog jag mig iväg till gymmet där jag körde bröst och triceps. Idag så ignorerade jag smärtan (eller rättare sagt känningarna) och la till en övning för triceps :D
- bänkpress 25 kg 3x12
- lutande bänkpress 22,5 kg 3x13
- kick backs 8 kg 3x12
- push downs 10 kg 3x12

Jag hoppas på fin träningsvärk imorgon :D

Nu så väntar jag på lite kokt fisk med potatis och sen blir det ännu mer skolarbete :( Snaaaart sommarlov...

Ha en fin kväll!

Tisdag

God morgon!

Nu sitter jag och dricker en kopp kaffe och väntar på att klockan ska slå 10.00. Då ska jag nämligen iväg och springa femman med mamma och vovvarna :) Idag får jag nog springa i mitt eget tempo så det går lite snabbare ;)
Pulsklockan följer med så jag ska försöka göra mitt bästa :)

Ha det fint!


Måndageftermiddag i skolan

Så, nu är helgen slut för min del och jag sitter och sliter i skolan. Jag åkte in 11.20 idag och innan dess hann jag med ett jobbigt axelpass:
- militärpress med hantlar 8 kg 3x12
- lyft framåt 7 kg 3x12
- lyft åt sidan 6 kg 3x12

Pga gårdagens rygg- och magträning har jag världens träningsvärk vilket kändes rejält idag! Jag hoppas att den hinner gå över till imorgon så jag kan röra mig som folk i löpspåret.

Nu ska jag pysa och göra lite uppgifter på annat håll. Ha en bra kväll!

En liten springtur

Jo, jag fick iväg mamma på en springtur förut. Det var riktigt skönt även om det gick lite väl långsamt för min smak. Mamma påstår att det kommer gå bättre om ett par gånger, så det är väl bara att hålla tummarna för det :P

Jag tog samma tur som sisttog 48 min men som idag tog 1 h 14 min :P 518 kcal/29g fett blev det iaf :D

På tisdag lutar det åt att springa en 5-kmrunda i skogen. Då ska jag försöka att springa på ordentligt och ta ut mig rejält.

Nu är jag trött och ska slänga mig i soffan samt äta lite!

Kram


Äppelpaj

Idag efter lunchen bakade jag äppelsmuldegspaj :D Mycket mycket gott. Som tur ärblir det ju löpning sen så jag förbränner förhoppningsvis den extra energin.





Mums mums :D

Söndagsträning

Idag masade jag mig iväg till gymmet och körde lite rygg och mage. I brist på ork så blev det inte så värst många övningar.
- cablecrunches 13 3x6
- magmaskin 6 3x16
- vanliga crunches och benlyft
- marklyft 40 kg 3x6
- rodd 25 kg 3x6

Om ett par timmar så blir det en löptur med mamma. Förhoppningsvis så ska jag orka springa lite mer nu när jag har någon som springer med. Även lilla söta Leia ska med och springa :D


Vältränade ryggar är grymt snyggt så Linda Fodor är verkligen en inspirationskälla!

Ha det fint!


Lördag :D

Hej!

Jag får be lom ursäkt för dålig uppdatering men för närvarande gör jag inte så värst mycket intressant i mitt liv. De senaste dagarna har jag kämpat med en labbrapport och just nu tentapluggar jag.

Snart kommer min kära sambo hem så då ska jag knyta på min inlinsen och ta premiärturen :D Jag hade även tänkt att inviga miny nya skor idag, men det sparar jag till imorgon.

Nu ska jag läsa lite mer innan jag för komma ut i det vackra vädret. Ha en bra dag1

Nya skor :D

Hallå!

Idag fick jag mig ett par nya springskor av mamma :D Asics GT-2140, 1399 kr på Stadium. Mina förra har verkligen tagit slut så det har inte varit så värst roligt att springa med dem. Nu däremot så blir det löpning iaf en gång i veckan :D

Appropå träning så har jag precis kommit hem från gymmet. Idag slog jag ihop två dagars träning och körde axlar, armar och bröst:
- z-stång 17,5 kg 2x6
- rak stång 20 kg 1x6
- hantelcurl 9 kg 3x6
- handledscurl 8 kg 3x6
- omvänd handledscurl 6 kg 3x6
- kick backs 9 kg 3x6
- bänkpress 27,5 kg 3x6 (höj)
- lutande bänkpress 25 kg 3x6 (höj)
Jag ska försöka börja träna triceps lite mer, får hålla tummarna för att det går bra :)



Nu blir det god sallad och lite skolarbete! Ha en bra kväll!

Kaloribrännardagen

Ja, et känns som att det varit en sån dag idag. Först en långpromenad på morgonen, sen förbrändes kalorierna i rasande takt när hjärnan var fokuserad u fleera timmar med skolarbete.

Nu på kvällen var jag även iväg på body step vilket resulterade i 508 kcal och 25 g fett :D. Nyss diskade jag dessutom ett diskberg som har växt i 4-5 dagar så där förbrändes det endel vill jag lova!

Nu ska jag slänga mig i säng för imorgon väntar en dag medskola och gym. Ha det bra!

Onsdag

Hejsan!

jag orkade aldrig uppdatera igår. hade väl inget särskilt att skiva som vanligt :P Hur som helst, igår morse klev jag upp tidigt och var vid gymmet vid 9. Jag körde axlar och ben:
- militärpress hantlar 9 kg 3x6 (höj)
- sidolyft 8 kg 3x6
- framåtlyft hantlar 8 kg 3x6
- knäböj 50 kg 3x6
- vadpress 40 kg 3x6
- hamstringsmaskin 30 kg 3x nästan 6 (var lite väl tungt)

Idag har jag hunnit med en promenad på 1 timme och34 minuter :) 373 kcal och 25 g fett. Den rundan brukar normalt sett ta 1 h 10 min men idag var hundarna med och då ska det stannas och luktas och kissas mest hela tiden.

Efter promenaden åkte mamma och jag ner och fikade. En grov macka med tinfiskröra fick det blir med en supergod muffins som efterrätt :D Nu är jag supermätt och verkligen längtar till stepen ikväll!



Ha en bra dag!

Måndag

Hej!

Jag får be om ursäkt för urkass uppdatering men eftersom jag försöker bedriva en träningsblogg så passar godis - och matvräkning inte riktigt in ;) Under påskhelgen har det intagits massor av god mat och goda godsaker :D

Idag hur som helst så startade jag om på nytt med en timmes step. Tyvärr är gymmet stängt så det får jag ta imorgon. Typ 500 kcal och 23 g fett blev det idag :) Jag tror cidern som intogs under helgen gav mig mycket energi :P Trodde inte jag skulle vara såpass pigg efter tre dagars alkoholintag...

Nåja, nu ska jag kika lite på tv innan det blir sängen. Imorgon väntar en dag i skolan och massa annat att göra. Ha det bra!

Onsdag

Så, nu är jag igång med träningen igen :D

Igår körde jag ett urballat bröst, tricep och ben-pass som inte gick nå vidare. Mådde inte så bra så jag orkade ingenting... Orkar inte ens skriva upp vad jag körde för det är bara onödigt :P

Idag hur som helst så var jag iväg på step som vanligt (400-nånting kcal o 23 g fett) och efter det blev det bicep/underarmar:
- z-stång 15 kg 2x12
- rak stång 15 kg 1x12
- hantel 7 kg 3x12
- handledscurl 7 kg 3x12
- omv handledscurl 5 kg 3x12

Hoppas på lite träningsvärk imorgon när jag höjde lite på z:an :P

Nu ska jag tillbringa resten av kvällen med hockey! Kramis

Måndag

Idag stannade jag som sagt hemma för att skriva klart labbrapporten. Jag är fortfarande inte helt klar men nu är det ytterst lite kvar ;)

Idag blev det lite härlig body step och det var så kul! Jag hade verkligen träningssuget igen efter förra veckans lilla uppehåll. 26 g fett och 538 kcal gjorde jag mig av med :D Efter det blev det axlarna som fick sig en omgång:
- militärpress hantlar 7 kg 1x15, 8 kg 2x12
- sidolyft 6 kg 3x12
- lyft framåt hantlar 7 kg 3x12

Nu har jag nyss avnjutit köttbullar, stuvade makaroner och rivna morötter. Lite rapportskrivning väntar nu!

Hoppas ni haft en bra dag!

Jak er snel hest

Hallå!

Usch, jag är extremt illamående efter att ha klämt i mig 150 g -1 pralin lindh Exellance. Idag har jag suttit i timtal med en oskriven labbrapport oh jag är så trött! Eftersom det ska vara inne imorgon så får jag stanna hemma ytterligare en dag för att få klar rapporten. Nästa kurs hinner jag ta tag i så småningom :P Nu är jag trött på datorn så jag ska sätta mig i soffan och läsa igenom det som jag missar imorgon. Jag är glad över att närvaro inte ingåri betyget på universitetet...

Idag var jag som sgat till stallet för att titta på ponnyhoppning men vilken besvikelse! Ponnysarna var ju fullstora hästar :( I min fantasi såg jag små söta shetlandsponnys hoppa över hinder höga nog för kaniner.

I min fantasi (jag funderar förövrigt på att köpa en och ha på balkongen):



I verkligheten:

Notera den blå mössan!

Nu ska jag dränka mina hästsorger i plugg. Imorn är det nya tag när det äller beach 09! Äntligen!

Söndag

God morgon!

Idag verkar det bli ytterligare en fin dag vilket känns väldigt skönt :)
Jag sitter nu och pillar lite med en rapport som ska vara inne imorgon och för en gångs skull så har jag inte supermycket panik. Idag har vi tänkt att åka ut till stallet en sväng och kika när det är ponnyhoppning :D Det låter förbannat kul men Jacob är inte så glad eftersom hästar är hans stora skräck :P Kameran följer självklart med.

Annars så är jag mest taggad för morgondagen när det är träningsdags igen. Jag skippar viloveckan eftersom jag vilat ordentligt i några dagar nu. Jag känner mig lite piggareoch kryare så imorgon passar det bra med träning.

Ha nu en bra dag allihoppa så hoppas vi på fina hästar i stallet :)

Loppisfynd :D

Idag när vi var nere på stan passade vi på att ta en titt på Erikshjälpen. Jag brukar inte va så mycket för second hand-affärer men idag gjorde jag ett riktigt fynd! Tyvärr så fattas en våning men jag ska leta reda på ett liknande fat så är det lätt fixat med en borrmaskin :)

Visst är det vackert? :D



Inte illa pinkat för 25 kr va?

Over and out.

Soliga lördag!

Hejsan!

Jag får be om ursäkt för dålig uppdatering igår men jag blev ikappsprungen av sjukdomskänslan och var ganska dålig igår. Den här veckan som vart har jag sovit bort dagarna och vart trött, dåsig och illamående mest hela tiden. Idag känns det dock mycket bättre vilket jag är glad för :D

Träningen får ligga lågt veckan ut så hoppas jag att jag är fit for fight på måndag igen :) Jag ska verkligen försöka ta ordentligt tag i det här med slimmandet av min kropp. Jag har i nuläget lite extra kärlekshandtag och en liten bula på magen som jag vill bli av med innan sommaren. Planen tidigare har varit att äta som en häst och träna som en häst men eftersom det inte funkat får jag ta till andra medel: äta som en mindre häst och träna som en häst. Håll tummarna! Får väl ta före- och efterbilder.

Så, igår mådde jag som sagt dåligt och åkte hem tidigt från skolan men innan det hann jag unna mig en god fika på Waynes. Tyvärr så hjälpte inte fikan nänmvärt mot illamåendet utan det blev mycket värre på bussen hem :(



Idag har jag tagit en god fika på stan och myst lite i det underbara vädret. Jag ska visa upp ett riktigt fynd senare!

Ha en bra dag alla!

Kram


Fredag :D

Så, äntligen fredag!

Nu sitter jag i skolan och tråkar. För er som undrar så kommer jag till skolan ungefär 7.20 när jag börjar 8.15. Mycket trevligt.

Idag blir det nog ytterligare en vilodag ( jag tränade aldrig igår) eftersom jag inte känner mig helt kry. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre till veckan. Det är ganska trist att inte kunna träna som folk måste jag säga.

Jag håller iaf tummarna för fint väder under helgen så jag kan promenera :D

Ha en bra dag!

Torsdag

God förmiddag!

Idag är det  återigen en superfin, härlig dag och jag har redan hunnit tagit en promenad men hundarna på 60 minuter :)
Senare idag väntar ett gympass och eventuellt en springtur, det beror på hur jag känner mig. Jag ska försöka köra slut på kroppen den här veckan för nästa vecka äntar förmodligen en vilovecka. Det känns som att det är behövligt nu.

Snart ska jag sätta mig och plugga lite och sen väntar disken.

Ha en bra dag!


Nytränad

Puh, nyss hemkommen från gymmet där jag spenderade en timme av mitt liv. Idag stod bröst, triceps, biceps och underarmar på schemat vilket var rätt jobbigt:
- bänkpress 27,5 kg 3x6
- lutande bänkpress 25 kg 3x6
- kickbacks 9 kg 3x6 (höj)
- hantelcurls 9 kg 3x6
- handledscurl 7 kg 3x6 (höj)
- omv. handledscurl 6 kg 3x6
- skivstångscurl z 15 kg 2x6 (höj)
- skivstångscurl rak 20 kg 3x6
- skivstångscurl rak 15 kg 1x15

Jag försökte trötta ut biceps ordentligt idag :P
Innan gymmet så var det step i en timme där jag gjorde mig av med 471 kcal. Idag har det alltså varit en väldigt bra träningsdag med långpromenad, step och gym!

Innan stepen var jag även in till Vital gym för att köpa mig lite protein men upptäckte när jag kom hem att det jag egentligen köpt var gainer, men men. Får hålla igen lite på kållisarna nu bara ;)



Jaja, det ökar nog bara min chanser att en dag se ut som Lena :P

Puss och hej!

Onsdag

Usch, idag var jag en dålig elev och stannade hemma... Jag har så himla svårt att gå upp klockan 5 på morgonen! Hur som helst så vet jag exakt vad jag har att göra idag och det är massa skolarbete och träning.

Idag har jag hunnit med 70 minuters promenad ute i den underbart vackra vädret. Det var så himla skönt :D Igårkom jag förresten iväg på 57 minters löpning varvat med gång. 500 kcal gjorde jag mig av med :) Jag fick superhåll efter en stund så jag fick gå riktigt länge innan det släppte. Jag ska försöka komma iväg samma runda i helgen och se om det går bättre då.

Nu har jag kyckling och ris på värmning så jag ska snart äta och efter det blir det massa plugg.

Hoppas ni har en bra dag och ta vara på det underbara vädret!

RSS 2.0