Solen stjäl min tid

Idag har jag cyklat till mormors sommarstuga några kilometer utanför stan. Där har jag njutit av kanelgifflar, brago med choklad och massa sol. Tyvärr fick jag ju lov att plugga massor men det är bara att kämpa på.  Tyvärr glömde jag kameran annars hade jag visat hur gött vi hade det där. Eventuellt åker jag dit imorgon också.

Igår fyllde som sagt Jacob år så på kvällen var vi i Lesjöfors och firade honom med hela magra släkten. De är få :P Lite bilder (klickbara) från kalaset:





... och kvällens partyoutfit fick bli:
Skinnjacka: HM, skor: Vagabond, klänning: avklippt Kaffe

Det blev inget fotande i Parken utan jag fick agera fotograf med coverbandets kamera, förhoppningsvis dyker bilderna upp på Billys hemsida. De var hur som helst mycket nöjda med bilderna, trevliga grabbar :D

Nu blir det ytterligare plugg innan jag ska iväg och fira mamma på Mors dag. Hoppas ni njuter av solen!

Lördag kväll

Sitter här med ett par cider och laddar för utgång. Ett Gyllene tider-coverband spelar utomhus i Parken ikväll. Jag hoppas på  en grymt rolig kväll :D

Tidigare ikväll har jag varit i Lesjöfors på 20-årskalas för min älskade älskling :) Mycket trevligt med god mat och mys. Jag uppdaterar om det imorgon med ett gäng bilder.



Nu ska jag fixa iordning det sista och dricka lite mer, vi hörs imorn!

Underbart väder

Just nu sitter jag utei det underbara vädret och solar kombinerat med massa plugg. Jag tog mig en liten paus nu bara ;)
Det här får bli ett riktigt kort inlägg för tangenterna är glödheta :P

Hoppas ni har en lika bra dag!

Tjejklassikern?

Jag har länge funderat över att göra en tjejklassiker och nu verkar det som att det blir av. Då mamma var sugen att springa Tjejmilen ville jag hellre springa Lidingöloppet så att jag kan påbörja en klassiker.

Jag har inga speciella mål när det gäller klassikern, bara att den ska bli utförd. Jag lär nog dessutom anmäla min till både lidingöloppet och Tjejvasan nu så att jag inte riskerar pengabrist till våren :P Det här är de planerade loppen:
- Lidingöloppet, 10 km, 27 september 09
- Tjejvasan, 30 km
- Vätternrundan, 100 km
- Vansbrosimmet, 1 km


Hela kalaset kommer kosta ungefär 2000 kr i anmälningsavgift och sen tillkommer dessutom ett gäng andra kostnader. Jag har som tur är redan ett par riktigt bra längdskidor så det som fattas är en bra cykel och en våtdräkt eller liknande. Cykeln ska jag nog kunna låna.



Det kommer krävas mycket träning men det ser jag fram emot :D

Dagens träning

Nu har jag varit iväg till gymmet för ett segt mage- och ryggpass. Segt därför att jag får rejäla blodsockerfall efter måltider och det lyckades jag pricka in precis till träningen idag. Jag höjde hur som helst marklyften så nu är jag riktigt seg, jag ser verkligen fram emot vila i helgen.

- marklyft 45 kg 3x6
- skivstångsrodd 25 kg 3x6
- latsdrag 30 kg 3x6
- cablecrunches 13 kg? 3x6
- benlyft och vanliga crunches

Har ni förresten några tips på bra magövningar? Jag har sådana problem med att träna magen :(

Nu slurpar jag i mig en proteindrink och ska snart in i duschen, senare blir det kinabuffé som lunch :D

Dagens mat so far:

- frukost: 2 äggvitor med kaviar, 1 fullkornsmacka med kalkon och ost, 1 morot, 1 glas juice
- mellanmål: proteindrink


Fredag

God morgon!

Idag vaknade jag till ett underbart väder. Jag har redan planerat in en glass på stan sen senare under dagen :) Annars bjuder inte dagen på så mycket mer än lite träning och plugg. Nackdelen med att sista kursens tenta alltid är runt 6 juni är att vädret ofta är riktigt bra så det är svårt att finna motivationen till att sitta inne och plugga.

Nu ska jag fixa iordning en god frukost och sen åker träningskläderna på! Receptet på tonfisksåsen kommer lite senare idag förresten.

Ha en fin dag i fina vädret!

Dagens träning

Det blev alltså ett benpass idag, ett jobbigt sådant.

-knäböj (kg/reps) 50/8, 55/6, 55/6
- vadpress (kg/reps) 60/8, 65/6, 65/6
- hamstringsgrej 30 kg 3x6
- benspark 30 kg 3x6

Fy fasen, jag stapplade mig runt i gymmet och stapplade mig hem. Senare ikväll ska jag hämta min cykel men jag vetto tusan hur jag ska få hem den med de här benen :P

Dagens träningsoutfit

Byxor Peak performance, top Puma

Nu ska jag fixa lite mat innan det är dags att hämta cykeln.

Torsdag

Hej!

Jag får passa på att välkomna alla nya läsare, hoppas att ni stannar kvar!

Idag hade jag sista föreläsningen för terminen vilken handlade om läkemedel. Nu väntas bara tentan den 5 juni sen är det ett skönt skoluppehåll till slutet av augusti. Den kommande veckan kommer jag nog att ligga lite lågt med träningen medan mer tid kommer att läggas på pluggning.

Alldeles strax ska jag byta om och dra till gymmet för ett benpass. Träninge har flutit på riktigt bra den här veckan så efter morgondagens mage/ryggpass kan jag njuta av ledighet och vila hela helgen :D På lördag fyller dessutom min sambo år så då blir det nog godsaker så det räcker och blir över.

Jag funderar för övrigt på att börja skriva upp hur jag äter under en dag. På så sätt kan jag sporra mig till att inte äta lika mycket skit som jag brukar, och jag kan få lite tips om hur jag bör äta.

Så, dagens mat:
- frukost: 1 portion (1 dl okokt) havregryn med mjölk och lättsockrad lingonsylt, ett halvt glas juice
- mellanmål: 1 banan, 1 kopp te
- lunch: chili con carne med bulgur
- mellanmål innan träning: proteindrink och en näve cashwenötter
- planerad middag: tonfisksås och bulgur (recept kommer senare)



Ha det bra!

Dagens träning och dagens middag

Hejsan!

Idag stod det återigen Body step på schemat. Som tur var gick det bättre idag än i måndags och jag orkade typ lika mycket som vanligt. Resultatet blev 26 g fett/ 587 kcal, det får jag vara nöjd med :)

Efter stepen drog jag raka vägen till gymmet där det blev biceps och underarmar:
- hantelcurl (kg/reps): 10/7, 10/6, 10/6
- curlstångscurl 20 kg 3x6
- handledscurl: 9/12, 10/6, 10/6
- omvänd handledscurl 6 kg 3x6

Höjde i hantelcurlen vilket kändes bra :D Alltid lika roligt att höja. Nu återstå endast ben och mage/rygg sen får det nog bli en vilovecka nästa vecka. Jag har kört på länge nu så kroppen är riktigt seg. Dock får endast styrketräningen vila, konditionsträningen gör mig inte lika seg så den fortsätter jag med :)

Efter träningen så kom jag hem till en lägenhet där min snälla sambo lagade chili con carne med bulgur och kesella. Rktigt gott var det!


Lite lagom posing sådär :P


Chili con carne till middag

27 maj

Hejsan!

Trots det klena tricepspasset igår har jag mer träningsvärk än vanligt, mycket konstigt.

Idag var jag egentligen skolfri men var istället guide till åttor och tvåor på gymnasiet när de besökte universitetet för att kika på mässan där några ex-jobb presenterades. Jag hade turen (oturen) att få Filipstadsbarna och jag har bara en sak att säga: jag hade hellre guidat 150 förskolebarn än de 30-40 åttor jag guidade. Gymnasieeleverna var det hur som helst inga större fel på :P
Efter en stund separerade jag och Marcus vår grupp och helt plötsligt skulle alla tjejer vara i hans grupp och alla killar i min, skumt. Mitt i allt var det dessutom en kille som tog en närbild på mitt hår, varför kan man ju undra ;P



Nu ska jag göra mig iordning för step och gym, så vi hörs om några timmar!

So long




Mitt mål

Jag har länge funderat över vad jag egentligen vill åstakomma med min träning.

Till en början övergick jag från Body pump till gym för kroppens skull, då det kändes hälsosammare med ett pass/vecka för var muskelgrupp, än flera helkroppspass.  Allt eftersom har min inställning till träning förändrats och jag känner nu att det skulle vara roligt att någon gång ställa sig på en fitnesscen.

Mina ideal har förändrats någon under den korta tid jag gymtränat. I början suktade jag efter Britney Spears kropp i musikvideon till "I'm a slave 4 u", se nedan.




Nu är mitt mål snarare att få en slank, kvinnlig kropp med väldefinierade muskler. Något som är viktigt är att jag inte förlorar de kvinnliga formerna, jag vill dessutom inte vara för grov i odeffat tillstånd. Nu är mitt mål snarare mer likt kroppen nedan.



Kortfattat: Jag vill alltså ha mer definierade muskler men samtidigt inte vara för okvinnlig. Ett mål som inte har så mycket med utseendet på min kropp att göra, är att jag inom en snart framtid vill utföra Tjejklassikern. De delar jag vill förändra på min kropp är en ökning av muskelmassan samt att jag vill minska på fettet runt magen.

Min träning för att nå mitt mål är gymträning (varannan vecka högreps, varannan lågreps), Body step, löpning, längdskidåkning vintertid samt promenader med familjens hundar.

Formcheck 090526

Här följer dagens resultat av mätning och vägning:

- bröst 91 cm
- överarm 26 cm
- midja 68 cm
- stuss 95 cm
- lår 48 cm
- nedre magen/love handles 85 cm
- vikt 58 kg
- armhävningar på tå: 15 st

Tyvärr gjorde jag inga mätningar när jag började med seriös gymträning i februari. Jag ser fram emot att följa mina resultat :D

Dagens träning och formcheck

Tillsammans med Linda Fodor och ett gäng andra bloggare ska jag komma i form och nå mitt mål
Tanken är att jag varje månad ska skriva ett inlägg där jag anger mått, vikt samt ev. bilder på dagsformen.

Redan idag kommer mitt första inlägg med den nuvarande formen. Jag ska försöka att uppdatera med bilder, tyvärr kan jag inte ge någon bild idag då jag har en rejäl laktosmage :P

Jag tror och hoppas att det här kommer att bli riktigt roligt!

Häng med du också!

Pumping iron

Hej!

Nu har jag varit iväg på ett snabbt pass med bröst och triceps på schemat. Idag höjde jag både fliesen och bänkpressen vilket var mycket nice :D

- bänkpress (kg/reps): 30/12; 32,5/6; 32,5/4
- lutande bänkpress: 27,5 kg 3x6
- flies: 10/9; 11/6; 11/6
- push downs: 15/6
- tricepspress med stång: 15/6

Blev endast en omgång triceps då mina fästen gjorde sig påminnda :(

Igår var en annan bra träningsdag då det blev Body step (579 kcal, 28 g fett) och sedan axlar:
- axelpress: 10/8; 10/8; 11/6
- sidolyft: 8/8; 8/7; 8/6
- framåtlyft: 9 kg 3x6

Det känns grymt skönt att jag börjat höja lite på bröstövningarna nu eftersom jag länge haft problem med vikter och teknik där. Idag är jag väldigt nöjd med bröstpasset, synd att triceps strejkade.

Imorgon är en annan dag och då är det step samt biceps/underarmar som gäller!

Ny cykel :D

Dagen blev inte riktigt som planerat då bilen bestämde sig för att starta. Det innebar att jag coh Sandra for till Biltema i Karlstad och köpte cykeln jag skrivit om tidigare :D :D Den är så fin!



Jacob och jag monterar cykel under uppsikt av Leia :)



Glad My!

Jag är verkligen supernöjd med mitt köp. För er som undrar så finns även cykeln att köpa monterad men då kostar den 2708 kr eller något i den stilen. Jag har tur som har mig en egen cykelmekaniker så jag köpte den omonterad :)

Nu ska jag svida om för att gå till gymmet och träna bröst och triceps. Efter träningen ska jag cykla till Ica och köpa pålägg :)

Puss på snoken!


Frukost :)

Nu sitter jag och avnjuter en god frukost bestående av två ägg, en smörgås med kalkon, en morot och ett glas Brämhults juice :D Mycket gott :D

Jag skippade skolan idag så det blir mycket plugg hemma sen efter frullen :P

Senare under dagen är endast plugg, lite träning och tvätt planerat. Hoppas på en fin dag så jag kan sitta på balkongen och läsa.



Dags att köpa cykel!

Nu inför sommarjobbet på andra sidan stan så är det hög tid att skaffa en cykel. Tidigare var jag helt inne på att köpa moped men eftersom det är svindyrt får det bli en cykel istället.

Jag har spanat in denna fina på Biltema (hoho vilket bra rim) för 2299 riksdaler. Helt överkomligt :) Sen i höst tänkte jag pimpa den med dubbdäck så jag kan fara fram även i snöovädret :D



Helt i stil med Blondinbella så räknar jag med picnics där cykelkorgen är fylld med godsaker och filtar. Vad skönt det ska bli att kunna cykla ut till mormors sommarstuga :D

Söndag

God morgon!

Idag vaknade jag sent pga min sovmask -  skönt :D Jag har en grymt träningsvärk i benen och ryggen så idag blir det vila. Jag hade tänkt att springa en tur men det får nog bli en promenad i eftermiddag istället. Den här veckan har jag inte tränat kondition alls, jag som brukar komma upp i tre pass. Illa. Får skärpa mig till veckan. Konditionen böt jag dessutom ut mot godis och andra sötsaker :P

Nu blir det frukost och sen ska jag försöka plugga lite under dagen, tenta om mindre än två veckor :(

Jobbigt benpass

Usch, idag blev det ett riktigt jobbigt benpass. Igår körde jag rygg vilket resulterade i en fiin träningsvärk i baksida lår/rumpa. Det kändes rejält idag vill jag lova :P

- knäböj 40 kg 3x12
- vadpress 30 kg, 40 kg och 45 kg x12
- benspark 10 kg per ben 2x12, 1x8
- hamstringsgrej 25 kg 1x12, 27,5 kg 2x12


Grymt svag i benen är jag, trist :( Nu ska jag fixa med lite skolarbete och dricka upp min hemska proteindrink, blä.


Liten uppdatering till Annelie

Hej alla! Jag lever!

Just nu är det så att blogguppdatering är lite åtsidosatt eftersom en tenta närmar sig. MEN jag har faktiskt planerat att uppdatera lite efter dagens benpass, så stay tuned!

Nu ska jag äta lite frukost och sen träning, sen minsann blir det blogg!

Byter fitness mot bodybuilding

Hejsan!
Det här med uppdatering är inte riktigt min grej.

Jo, så här är det. Jag har tidigare nämnt att jag eventuellt skulle kunna tänka mig att tävla i någon fitnessklass i framtiden. Jag har nu insett att detta inte är att tänka på. Jag måste tävla i bb!

Varför?

Jo för att:


Jan Nordlund och Lena Hedblad

Annelie Nilsson

alla de tre bor i Filipstad. Jag skulle alltså vara en skam för staden om jag inte blev biff nog att tävla i bb. Det blir gymmet imorgon!


Regning torsdag

Regnet öser ned som vanligt men det hindrar inte mig. Idag sprang mamma och jag en 5 km runda (enligt iform.se) på 35 minuter i regnet. Benen var lagom möra efter stepen igår så det blev ganska lugnt.

Igår pallrade jag mig äntligen iväg till stepen där jag inte varit på över två veckor. Riktigt rligt var det :D 533 kcal frbrände jag :) Efter det blev det ett snabbt bicep/underarmar-pass (superset):
- curlstångscurl 12,5 kg 2x12
- skivstångscurl 17,5 kg 1x10
- hantelcurl 7 kg 3x12
- handledscurl 5 kg 1x12, 6 kg 2x12
- omvänd handledscrl 5 kg 3x12
- preacher curl 15 kg 1x10

Jag hade hoppats på fin träningsvärk i biceps idag men så blev det icke. Däremot har jag träningsvärk lite var stans i kroppen så det får väl duga.

Nu ska jag plugga lite och senare i eftermiddag blir det lämpligt nog ben på gymmet. Misstänker att det blir tugnt idag :P

Onsdag

Hejsan!

Idag har jag vart i skolan och lyssnat på vår lärare i tre-fyra timmar. Ämnet idag var hemostas, alltså vad som händer när man blöder och när det slutar blöda.
Efter föreläsningen fick vi en föreläsning av Dr. Liu från Kina som berättade om hennes forskning kring Hemofili och vWD (allmänt kännt som blödarsjuka). Det var också intressant :)

Idag damp förresten min träningsdagbok från Fitness magazine ned i brevinkastet :D Då blir jag extra motiverad till gymmet och stepen ikväll :) Jag rekommenderar verkligen den till dem som vill kunna följa sin träning bra! Det är även tips på styrkeövningar, stretch samt förklarande ord mm. Superbra :)


(klickbara bilder)

Nu ska jag fixa lite käk och skolarbete innan det blir träning. Hörs ikväll!



Fullt upp

Idag är det en dag som kommer att gå riktigt snabbt.

Imorse efter frukost var jag iväg till gymmet och körde bröst och triceps:
- bänkpress 25 kg 3x12 (höj)
- lutande bänkpress 22,5 kg 3x12 (höj)
- flyes 5 kg 3x12 (höj)
- kick backs 8 kg 3x12
- push downs 10 kg 3x12
Passet gick rätt bra förutom att lutande bänken var riktigt seg idag... Jag är dock glad över att jag ätnligen börjar känna resultat av bröstträningen så att jag kan höja lite :)

Kl 14.30 ska jag jobba och innan dess ska jag tvätta massa kläder och göra klart skolarbete som ligger och släpar. Ha en bra dag alla!

Dålig bloggerska...

Jag är verkligen värdens sämsta bloggerska tror jag. Jag skyller på skolan.

Hur som helst, nu efter förkylningen så tränar jag nästan som vanligt igen. Igår blev det ju som sagt ben, mage och rygg:
- käböj 50 kg 3x6
- vadpress sittande 40 kg 3x6
- hamstringsgrej 27,5 kg 3x6
- benlyft, crunches mm
- cable crunches 13 3x6 (tekniken ska finslipas så lär nog gå ned i vikt)
- magmaskin 6 3x6
- marklyft 40 kg 3x6
- rodd 25 kg 3x6

Idag körde jag lite axlar enligt:

- militärpress hantlar 8 kg 3x12
- framåtlyft hantlar 7 kg 3x12
- sidolyft 6 kg 3x6

Axelpasset gick sådär då jag som vanligt har migrän. Det börjar bli väldigt irriterande. Pga skolan skippade jag dessutom steppen men jag får väl köra kondition när det hinns.

Nu blir det pannkakor med min käresta, ha det bra!


Slapp helg

Ja, jag har verkligen haft en slapp helg med mycket sol och onyttigheter.

Nu ska jag iväg till gymmet för ett ben och mage/rygg-pass vilket ska bli mycket skönt! Jag ska försöka sköta träningen på rätt dagar till veckan nu när jag är frisk och tentafri.

Nu ska jag byta om! Hej svejs!

Äntligen träning

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen efter tentaplugg och förkylning på löpande band.

I onsdags efter tentat körde jag igång ordentligt och körde axlar/bröst/triceps på gymmet och sprang sedan i 55 min (489 kcal/24 g fett).
Igår hann jag även till gymmet en sväng innan jobbet, men på grund av blodsockerfall och trötthet så blev det bara ett biceps/underarmar-pass. Förhoppningsvis är gymmet öppet i helgen så jag kan köra ben och mage/rygg. Det börjar bil dags att komma igång nu ordentligt.

Jag har tänkt att en gång/månad mäta mig där jag tycker det är intressant, samt väga mig för att se om jag gör några märkbara framsteg. jag börjar imorgon innan frukost. Vägningen får det bli sisådär med då jag inte har någon våg.

Både igår kväll och idag har jag jobbat så där har jag förhoppningsvis bränt lite av allt spring fram och tillbaka.

Det jag har tränat är iaf:
- militärpress med hantlar 10 kg 3x6
- sidolyft 8 kg 3x6
- framåtlyft hantalr 8 kg 3x6 (höj)
- kickbacks 9 kg 3x6
- triceppress 15 kg 3x6
- bänkpress 30 kg 3x6
- lutande bänkpress 27,5 kg 3x6
- hantelcurls 9 kg 3x6
- handelscurl 8 kg 3x6
- omv handledscurl 6 kg 3x6
- rak stång 20 kg 2x6
- z-stång 17,5 kg 3x6

Usch, det var mycket att skriva. Tur att det inet blev något benpass igår då :P

Nu ska jag parkera ändan i solen! Ha en fin kväll :)

RSS 2.0