Tisdag

Hej!

Jag bestämde mig för att stanna hemma från skolan idag och istället jobba lite hemifrån. Det är ganska onödigt att vara borta 11.20-17 för några timmars lektion.

Imorse var jag en snabbsväng och körde lite axlar. Det var meningen att jag skulle tränat bröst/tricep också men jag fick ett enormt blodsockerfall efter frukosten så jag pallade ingenting. Jag körde iaf:
- militärpress med hantlar 9 kg 3x6
- lyft framåt 8 kg 3x6
- lyft åt sidan 7 kg 3x6
Jag hoppas att jag är lite piggare imorgon så jag kan komma ikapp något. Jag har i alla fall tänkt ge mig ut på en liten kombinerad löp/premonad-tur senare när maten har lagt sig lite.

Nu ska jag plugga lite så hörs vi senare :)

Underbart!

Eftersom försöket att äta keso gick lite sisådär så har jag varit mycket tveksam till Kesella-burken som stått i kylskåpet ett par dagar. Nu fick jg för mig att smaka lite och prisa Gud! Det smakar ju nästan creme fraiche! En liten förklaring: jag skulle kunna leva på enbart creme fraiche (och ost). Jag blandade i lite jordgubbs- Fun light och nu är det smaken av jordgubbsyoghurt :D

Imorgon blir der raka vägen till Ica för att köpa på sig ett lager Kesella. Här ska byggas muskler!

;)



Idag skippade jag förresten all träning eftersom jag inte känner mig helt 100. Kvällen har istället bestått av lite statistikräknnig men det är mycket svårt! Vi började på en ny kurs idag som heter något i stil med "Instrumentriell analys och kvalitativa metoder inom analytisk kemi". Namnet är för långt för att jag ska vara säker men ni hör på namnet att det inte är den roligaste kursen som Karlstad Universitet har att erbjuda.
Idag gick vi som sagt igenom lite statistik samt spektroskopi (vilket är tusen gånger mer intressant). Nu gäller det att ligga i så inte betyget blir lidande bara för att kursen verkar vara en bajskurs.

Ha nu en trevlig kväll allihoppa så ska jag fortsätta mitt pluggande.

Puss och hej

Det här med träningslust...

Jag läste precis ett inlägg om hur man får lust till att träna på Michaelas blogg. Det här funderade jag faktiskt över tidigare idag och tänkte berätta om hur jag gick från en soffpotatis till någon som tränar 6-7 gånger i veckan.

Efter att jag slutat med handbollen så tränade jag ingenting alls under ungefär ett halvår tills jag och mamma prövade på Body Pump vilket visade sig vara ett klokt beslut. I början tränade jag BP en gång i veckan och det var en ganska lagom mängd eftersom jag inte hade tränat på länge. Hade jag startat mycket hårdare hade jag nog tröttnat snabbt. Så ett tips till er nybörjare: börja långsamt och vänj er på träningen. Det är viktigt att känna att man blir glad av träningen så att hela tanken på träning inte gör en stressad.

Efter hand så utökade jag BPn till två-tre gånger i veckan just för att det blev roligare och roligare ju mer jag kom in i det. När jag tränat enbart BP i 6-7 månader prövade jag även core som jag då böjade kombinera tillsammans med BPn. Helt plötsligt var jag alltså uppe i 4-6 träningstillfällen/vecka om man splittar core och BP.

Jag tröttnade ganska snabbt på core men härdade ut ganska länge. När sommaren 2009 kom fick jag för mig att pröva Body Step och blev fast direkt! Eftersom jag redan var så inne i träningen så var det inga problem att direkt köra igång med två pass BS i veckan + två pass BP. Jag tröttnade allt mer på core och tränade det kanske en gång i veckan - högst. Nu tränar jag ju som bekant enbart gym och BS vilket fungerar alldeles utmärkt! Min kropp tog rätt mycket stryk av att tränas så intensivt ofta vilket blir med BPn så den mår mycket bättre nu efter bytet till gym. Jag lägger dessutom ned något mindre tid i veckan och får resultat mycket snabbare än med BP! Bara positivt alltså.

Så, ni som sitter där hemma och avundas oss "träningsnarkomaner" som ser lyckan i att träna, börja smått och arbeta er uppåt! Var noga med att i början inte pressa er för mycket för det leder bara till att man tröttnar. Jag lovar att det inte tar lång tid innan man känner av träningens positiva effekter på ditt välbefinnande. Numera är en veckas sjukdom rena mardrömmen för mig eftersom jag inte får göra mig av med all överskottsenergi samt att jag inte får frigöra alla lyckohormoner vid träning. Och om det känns lite motigt (observera lite) en dag - gå iväg och träna ändå för det kommer kännas så himla bra efteråt!

Och ett sista tips till er som vill bli av med lite fett - underskatta aldrig promenader! Försök också att inte bry er om er vikt för när ni väl börjar träna ordentligt kommer ni att förbränna fett samtidigt som musklerna ökar vilket kan ge en viktuppgång. Om det är fettet på magen ni är oroliga för så är det bättre att mäta er med måttband än att ställa er på vågen. Ta det lugnt så kommer resultaten och sugen av sig själv :)
 

Söndag

God morgon alla mysiga!

Igår blev det utgång vilket var riktigt trevligt men det känns ju tyvärr idag. Jag är något seg i skallen och kroppen men jag ska försöka ta mig ut på en långpromenad lite senare idag :) Just nu sitter jag och skriver det sista på ena labbrapporten som ska vara inlämnad imorgon. Igår hann jag tyvärr inte skriva något för jag hade fullt upp hela dagen. Jag blev på kvällen bjuden till syster där vi åt karré, hasselbackspotatis, sallad och hemmagjort kryddsmör - mums :)

Nu ska jag nog fixa mig en kopp kaffe så jag vaknar till liv. Jag kan tyvärr inte sitta ned långa stunder eftersom halvtimmen på cykeln igår satte sina spår i rumpan ;) Aj aj...

Ha en bra dag!

My

Fy i helvete

Usch idag var det allt jobbigt på gymmet. 1,5 h spenderades där varaav 30 minuter var spinning (vilket jag hatar).
Idag körde jag iaf:
- marklyft 35 kg 3x12
- enarmshantelrodd 10 kg 3x12 (ska höjas)
- kabelrodd 30 kg 3x12
- latsdrag 25 kg 3x12
- muslimmaggrejen 11 kg? 3x12
- tusen miljarder situp
- 30 plågsamma minuter spinning där pulsen låg mellan 170-180 hela tiden. SVETT!


Schwett!

Nu ska jag steka lite blodpudding till lunch innan det blir disk, solning, ögonbrynsfärgning, dusch, pappa, labbrapportskrivande, städ och allt annat jag ska göra idag. Suck, det blir en jobbig dag idag.

Hej då!

Lördag

Åh, jag läste precis på Sofis blogg om att hon skaffat en liten råttis :) Jag blir så sugen på att skaffa två jag också. Hade två sötnosar för några år sedan som jag saknar så mycket! Jag ska se om jag kan skrapa fram någon bild på dem senare under dagen :)

Idag vaknade jag förövrigt till ett jäkla snöoväder utan dess like. Vad har hänt egentligen?! MEN, eftersom det är vinter igen så tänkte jag ta tillfället i akt och åka lite skidor imorgon om jag orkar. Förhoppningsvis hinner jag med både utför och längd :D

Vad står på schemat idag då? Jo:
- diska
- städa upp röran i lägenheten (det ser förjävligt ut)
- träna - rygg/mage och ev lite cykling
- fira pappsen kl 15
- skriva labbrapport (fan vilken dålig diciplin jag har, den borde vara klar nu...)



Nu ska jag ta tag i mitt liv. Vi hörs senare!

Lugn kväll

Idag blev det en lugn dag utan någon som helst träning. Får lov att sätta mig på cykeln imorgon samt träna lite rygg/mage. Det lutar även åt en liten partykväll imorgon vilket förhoppningsvis blir skoj :D

Nu står mannen och lagar lite god fläskkotlett, klyftpotatis och beasås vilket ska bli riktigt gott i kistan!

Nu ska jag lyssna vidare på uppiggande partymusik och ladda infor morgondagen! Tjo hej

TGIF!

Äntligen fredag. Idag är det ju den stora dagen då jag tillåter mig själv att äta godis och andra sötsaker igen. Vi får väl se hur mycket jag fått i mig efter dagens slut...

Igår var jag halvdöende i soffan så det blev inget mer bloggande tyvärr men är man en tröttis så är man ;) Nedan följer hur som helst receptet på mina goda tonfiskbaguetter

- 2 burkar tonfisk (inte euroshopper upptäckte jag nu)
- 2 ägg
- 1 rödlök
- ca 2,5 dl creme fraiche
- salt och peppar
Koka äggen i ca 8 minuter så att de är hårdkoka. Hacka lök och ägg och blanda med tonfisken. Rör i creme fraiche. Var försiktig så att kletet inte bli för rinnigt. Krydda med salt och peppar. Servera med baguette, sallad, gurka och tomat.

 
Klicka på bilderna för större format.

Nu är det dags att göra sig iordning för skolan. Vi hörs senare! Ha en underbar fredag.

Hungrig som en varg

Jag har precis kommet hem från gymmet så nu är jag riktigt utsvulten. Idag står tonfiskbaguetter på schemat, receptet får ni lite senare ;)
Idag körde jag ben vilket gick rätt bra. Kan nog höja lite smått nästa gång även om jag höjde idag:
- knäböj 35 kg 3x12
- vadpress 30 kg 3x12

Igår tränade jag som sagt biceps, underarmar och axlar vilket även det gick bra :D
- skivstångscurl z 12,5 kg 2x12
- skivstångscurl rak 17,5 kg 2x12
- hantelcurl 7 kg 3x12
- handledscurl 6 kg 3x12
- omvänd handledscurl 5 kg 3x12
- militärpress med hantlar 7 kg 3x12 (tungt som f-n men det blir nog bättre nästa gång)
- framåtlyft med hantlar 6 kg 3x12
- sidolyft 5 kg 3x12
Även där går det att höjas en hel del här och var.

Nu ska jag fortsätta med maten men ni hör från mig snart igen!
Hej svejs

Torsdag...

... och nedräkningen har börjat inför morgondagen! Godis är just nu det enda som far runt i huvudet på mig. Det är verkligen ren tortyr att inte få sätta tänderna i något i den där påsen:



Hur ska jag överleva till imorgon?

Promenad i solen :D

Nu har jag varit ute på en 80 minuters promenad i solskenet. 459 kcal och 25 g fett gjorde jag mig av med :D
Nu blir det lite käk: blodpudding, stekt ägg och vita bönor i tomatsås. Mumma det ;)

Måste tipsa om ett litet snabbt mellanmål som kanske inte är det godaste som finns men det slinker ned:
- keso
- osötade hallon
Värm hallonen och rör ned i keso. Det är ett godare alternativ till keso och fun light.
Jag har dock inte lärt mig konsistensen hos Keso så jag ska försöka mig på att blanda det hela med Kesella istället och se om det går bättre. Har ni några bra tips annars på proteinrika mellanmål?



Nu blir det käk!
Hej på er!

Onsdag

God morgon!

Idag verkar det bli en superfin dag så jag sa försöka komma ut på en promenad trots kylan (ungefär -8 grader). Eftersom det är min lediga dag idag hade jag bestämt mig för att sova ut men trots det vaknade jag klockan 7 :( Pigg och utvilad såklart, men ändå tidigt... Får se det från den ljusa sidan - jag kommer hinna med mycket mer under dagen :D

På schemat idag står:
- rapportskrivande
- gym (axlar, biceps, underarmar)
- promenad
- body step
Idag får nog pulsklockan hänga med på promenaden så jag ser vad mycket som förbrukas. Mycket roligt det där :)

Förresten! Jag måste berätta att jag inte ätit godis på TVÅ dagar! Det är nog personligt rekord för mig. Jag ska verkligen försöka hålla mig till lördagen och som det känns nu ska det inte vara några problem :D

Ha en riktigt fin dag så tittar jag in här lite senare! Kram kram!

Äntligen ledig!

Puh, jag har haft en grymt jobbig dag idag. I skolan så hade vi lab mellan 8.30-16 och det var spåklart meningen att vi skulle vara klara vid 16. Jämt efter 16 rusade jag mot stadsbussen för att hinna med bussen hem. Klar med labben är jag dessutom inte - ca 2-3 timmars arbete utöver rapporten återstår :( På min lediga fredag åker jag till skolan för att fixa det!

Väl hemma så åkte jag och Jacob direkt till mamma där vi bjöds på våfflor med sylt och grädde :D Mamma jobbar imorgon så därför bjöd hon oss idag. Fyra stycken åt jag så nu är jag mätt som en häst.  Eftersom det har varit en hektisk dag så blir det ingen träning idag utan det får bli både bicep/underarmar och axlar imorgon. Igår efter stepen så tränade jag i alla fall lite bröst och triceps:
- bänkpress 25 kg 3x12-10
- lutande bänkpress 22,5 kg 3x10-8
- kickbacks 7 kg 3x12
Jag var superseg både på stepen och gymmet så det blev lite som det blev. Imorgon är jag nog mer taggad så jag ska försöka öka lite vikter då :)

Nu ska jag undersöka internets alla vrår innan det är dags för Linda Rosing ;)

Kram på er!

Sommarjobb!

Åh, jag fick precis ett telefonsamtal om att jag fick mitt drömsommarjobb! 10 veckors heltid på labb på vårdcentralen i Filipstad! Just nu är jag världes lyckligaste :D

Mycket snack och liten verkstad!

Det är verkligen mitt motto. Tyvärr! Jag vet inte hur många gånger under denna helg jag sagt att jag verkligen ska ta tag i mina labbrapporter utan att det händer någonting. Nu har jag hur som helst kommit igång lite och hunnit skriva någon sida. För att motivera mig lite så kikar jag efter godbitar från Nelly som jag ska beställa idag. Jag är i behov av nya sommarskor och Nelly har mycket fint att välja mellan :)

Hur som helst, nu har jag precis kokat mig en kopp kaffe och medan Jacob är ute och cyklar så ska jag försöka knåpa ihop några fler rader på rapporten. Jag förstår verkligen inte hur jag kan vara så otroligt trögstartad. Samma visa varje gång!

Jag hinner nog inte blogga något mer innan body stepen klockan 17.30 så ha en bra eftermiddag så hörs vi senre!

Kram

Gladiator 2 SEK 269, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Mina nya. snygga skor. Nelly.se 299 kr

Måndag

God morgon alla söta!

Nu har jag precis ätit en portion havregrynsgröt med lättsockrad lingonsylt och ett glas Brämhults nypressade apelsinjuice. Gott! Idag blir det en lång skoldag med föreläsning 8.30-12.00 och sedan VFU-information 13.00-15.00. Jag kommer alltså komma hem vid 17-tiden så det blir stressigt till stepen som börjar 17.30. Efter stepen så blir det bröst/triceps och idag är det dags för högrepsvecka igen vilket innebär 3 x 12.

Nej, nu måste jag fixa iordning mig själv och en matlåda. Hörs senare!

Nyckeln till frihet

Jag och min kära älskling har precis tittat igenom Nyckeln till frihet som verkligen är en av världens bästa filmer! Har sett den flera gånger men den är lika bra varje gång. Idag lyckades jag även motstå godismonstret innan filmen och bakade istället scones. Mycket gott måste jag säga!

Nu ska jag försöka skriva lite på en av mina labbrapporter för nu till veckan kommer jag att ha häcken full på skolfronten.

Det var förresten väldigt skönt med en promenad förut även om snön vräkte ned! Jag har ju varit så lycklig ett par dagar nu för att våren var påväg men nu är det snöelände igen :P Nog för att snön och jag går bra ihop men det är under vintermånaderna. I slutet av mars ska det vara vår!

Nej nu ska jag ta tag i saken. Hej svejs! :)


Söndag

God förmiddag!

Nu sitter jag här och tar igen mig efter jobbet. Vid 12 ska jag ut med Sannah och gå runt Färnsjön vilket ska bli mycket skönt. Tyvärr snöar det för fullt här idag men det är plusgrader så det är inte så farligt. Nyss har jag ätit et gourmémellanmål bestående av en burk makrill och ett äpple. Under min tid mot beach 2009 kommer jag absolut inte att skippa frukten! Hellre frukt än godis... Till lunch blir det kycklingfilé med hemmagjord currysås och massa broccoli - gott gott :D

Ha en bra dag!


Lördagkväll

Hej!

Nu sitter jag och njuter (okej, lite illamående är jag) med en stor godispåse framför årets Robinson. Idag jobbade jag 7-10 och efter det så har jag tvättat och donat med den förbannade bilj*veln som jag mest av allt vill byta ut mot pengar. Den är rostig åt alla håll och kanter och precis efter att jag reparerat den för flera tusen så har massa annat gått sönder. Irriterande.

Lite trevligt har jag faktiskt hunnit med också. Jag och Jacob fikade och sen så bjöd mammas gubbe oss på bakelse mellan bilfixandet.

Imorn blir det jobb igen 7-10 och någon gång under dagen ska en promenad med Sannah hinnas med också :D Dessutom MÅSTE jag ta tag i mitt labbrapportskrivande. Jag har lite svårt med motivationen just nu... Springa borde jag göra också. Jag har planerat att även delta i Blodomloppet i Örebro i augusti :)

Nu ska jag fortsätta att dyka ned i godispåsen!
Kram och hej

Äntligen fredag!

Gud vad underbart med helg igen! Idag står det inte särkligt mycket på schemat. Det enda inplanerade är att jag ska till Karlstad och donera lite av min plasma. Efter det blir det nog en IKEA-sväng och sen hem till soffan!
Det lutar åt att ta min godisdag idag för jag är riktigt sugen!

Annars då? Jo jag har nyss tagit en 90-minuters promenad med mamma och hundarna. Det var verkligen riktigt skönt! Så nu är det färdigmotionerat idag vilket känns väldigt skönt :D

Puss och hej!

Träning och kost

Har precis kommit hem från Ica där jag inhandlat keso, fun light och makrill. Jag måste verkligen försöka skärpa mig lite med kosten om jag ska få några vettiga resultat. Ett delmål är att försöka att äta godis/sötsaker endast en dag i veckan. Det kommer bli väldigt svårt eftersom jag är en riktig sockerråtta men det är bara att kämpa.

Jag ska även att försöka promenera lite oftare, helst de dagar jag inte har någon annan konditionsträning. Gårdagens och dagens träning följer här:
- hantelcurl 9 kg 3x6
- skivstångscurl Z 15 kg 2x6
- skivstångscurl rak 20 kg 2x6
- handledscurl 7 kg 3x6
- omvänd handledscurl 5 kg 3x6

- kabelrodd 40 kg 3x6
- latsdrag 30 kg 2x6
- latsdrag v 30 kg 1x6
- marklyft 37,5 kg 3x6
- enarmshantelrodd 7-10 kg 3x6 (kan definitivt höjas rejält :P)
- cablecrunches 13 3x6
- crunches
- benlyft

Puh, jobbigt att skriva allt :P Nu är det färdiggymmat för den här veckan och det känns faktiskt väldigt bra! Under helgen väntar någon promenad och en springtur.

Hej svejs!

Solig torsdag :D

Idag är det underbart väder här i lilla Filipstad. Imorse steg jag ur sängen 7.30 så efter det har jag hunnit äta en ordentlig frukost och ta en rask promenad på 50 minuter. Det var lite kyligt för jag hade varken vantar eller pannband men jag tog mig runt i alla fall! På vägen hem stannade jag till hos mamma för en kaffekopp.

Snart ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för 11.20 går bussen mot skolan. Ska fortsätta att lära oss allt (typ) om spektroskopi som vi började med igår. Jag är inte så värst sugen på skolan när det är så fint ute men jag får ta vara på solstrålarna ordentligt i helgen :D

Ha en bra dag så hörs vi senare!

Kram!

Snabbt inlägg...

Jag slänger in ett snabbt inlägg innan träningen.

Idag har jag spenderat dagen i skolan där vi haft lite kvantkemi/kvantmekanik/kvantfysik vad man nu vill kalla det. Det var för min del väldigt intressant eftersom det var inom det området som jag gjorde mitt specialarbete i trean på gymnasiet. Ytterligare två timmar sådant blir det imorgon sen är skolan klar för den här veckan :D

Igår så blev jag inringd på kvällsjobb så jag fick springa till gymmet vid 10-tiden och köra axlar/ben enligt:
- knäböj 40 kg 3x6 (kan höjas)
- vadpress 40 kg 3x6
- militärpress med hantlar 8 kg 3x6 (kan höjas)
- hantellyft framåt 8 kg 3x6
- hantellyft åt sidan 7 kg 3x6
Jag har lite problem med vikterna det här veckan eftersom det är första veckan med få repetitioner men det tar sig sakta med säkert. Jag hoppas verkligen att resultaten kommer nu när jag tränar något mer varierat.

Nu ska jag sätta på mig träningskläder och sen ge mig iväg till stepen. Efter step blir det biceps/underarmar! En rolig kväll väntar!

Hej!

Göteborg

Lördag-söndag var alltså jag och Jacob i Göteborg för en lite minisemester. Det var verkligen skönt att komma ifrån slasket här :P Vi gjorde väl egentligen inget speciellt men lite skoj hände allt! Måste säga att semestern där var rena lyxen för mig eftersom det på hotellet fanns en perfekt skoputs i tre steg (skrapa bort smuts -> skokräm -> polering). Vi lunchade även på nåt dyrt ställe där gubben i garderoben satte på mig kappan - sånt händer aldrig i Filipstad!

Haha, på tåget dit steg det på ett killgäng varav en hade enorma polisonger och jeansväst. Ganska fashion. Efter ett tag så skrek han något om att han hette Ragge. Pojkarna höll väl rätt fred på sig och när vi skulle gå av i Göteborg så hördes detta i högtalarna:
- Vi önskar alla resenärer en trevlig helg och Ragge från Mellerud önskas en extra trevlig helg!

En annan sak jag började fundera på där nere är varför killarna i fjortonårsåldern envisas med att gå omkring med färgglada gummisnoddar och bandanas runt smalbenen? De riktigt coola killarna hade fler gummisnoddar vilket jag antar är något slags ornament. Jag hoppas innerligt att denna del av modet inte når Filipstad!

En annan rolig händelse var när vi på söndagseftermiddagen stod i liten butik och kollade vilka tidningar vi hade tänkt att köpa till tåget. Jacob tog fram en tidning för att läsa på framsidan vad innehållet i tidningen var snubben i kassan säger åt honom att han inte får hålla i tidningen utan måste ställa tillbaka den i stället. Jag hade mycket väl förstått snubben om Jacob hade bläddrat i tidningen men nu så läste vi ju bara på framsidan. Behövar jag tillägga att vi köpte vår reselitteratur på ett annat ställe?

Äkta modebloggerska som jag är (eller?) så prövade jag på den obligatoriska chailatten som fick betyget halvgod. Jag har även klämt lite på en Mulberry Bayswater som jag är något sugen på att spara ihop till. Lite shopping hanns också med men fattig student som jag är så fick det bli ytterst lite:



klicka för större bild
- linne från Weekday
- t-shirt med übersnyggt tryck från Mango
- Gynningbok fårn Pocketshop
- strumbyxor från Gina tricot
- linique-kräm från Åhléns

Sist men inte minst så får jag lov att berätta att vi såg Slumdog millionaire på bio samt att vi eventuellt har sett killen som åkte ur Den rätta för Rosing som nummer ett. Lite osäker på detta dock.





Holla at your boy!

Lågrepsveckan

Så, nu har jag inlett min lågrepsvecka. Eftersom det var första veckan så var det lite svårt med vikterna men jag tror att jag fick till det skapligt. Idag kördes bröst/triceps enligt:
- bänkpress 27,5 kg 3x6
- lutande bänk 25 kg 3x6
- kickbacks 9 kg 3x6
- någon bröstmaskin  ? 3x4

Det var verkligen skönt att slippa göra så många repetitioner :P Innan gymmet så tränade jag body step och det gick hur bra som helst idag :D Jag fixade min pulsklocka, som jag alltid har på stepen, förra veckan så att den även visar kaloriförbrukning. Enligt klockan brände jag idag 560 kcal och 26 g fett. Nu blir jag något mer taggad på stepen :D Måste även tillägga att jag är grymt trött på att vara handikappad i tricepsfästena. Skulle göra nästan vad som helst för att kunna träna triceps som folk...

Nu ska jag slappa järnet framför tvn så imorgon kommer en maffig Göteborgsuppdatering!
Puss puss :P

Tre år med Jacob idag förresten :D <3

Äntligen tillbaka!

Så, nu är jag hemma och utvilad efter intensivdagarna i Göteborg. Vi har haft två bra dagar med bio, lite shopping och mys. Jag tänkte skriva ett lite längre inlägg senare...

Jag måste säga att det är inte bara att ta igen allt som hänt i bloggvärlden under två dagar.

Vi höres senare!

Mot Göteborg

Kl. 7.50 hämtar mamma upp oss och kör oss till tåget i Karlstad. Ska spendera lördag-söndag på ett fystjärnigt hotell och bara ha det gött och mysa :D

Jag kommer inte uppdatera någongång under helgen men jag kommer tillbaka på måndag förhoppningsvis med massa bilder att visa :D Jag hoppas jag hittar lagom mycket att handla upp mina pengar för :P

Ha en trevlig helg!

Fredag den 13e

Goddag alla kära läsare!

<nördande>

Idag har jag haft en sövande och huvudvärksframkallande dag i skolan där vi räknad tromobocyter (blodplättar) och sjuka människors diffutrstryk (blodutstryk). För er BMA-nördar där ute kan jag säga att diffen hos personen med 114 x 10^9 leukocyter/l var intressant. Normalvärdet ligger mellan 4-11. Nu när jag undersökt alla hörn av mitt egen blod kan jag glatt konstatera att mitt blod består av:
- 264 x 10^9/l trombocyter
- 3,8 x 10^9/l leukocyter fördelat på:
* 0,04 eosinofila
* 0,02 basofila
* 0,23 monocyter
* 1,46 neutrofila
* 1,99 lymfocyter
- 0,7 % retikulocyter
- en jäkla massa normocyta och normochroma erytrocyter
Nu ska ni inte bli oroliga för att jag har så högt procentuellt antal lymfocyter - jag mår prima!
</nördande>

Så, välkommen tillbaka ni icke-BMA som antagligen somnade under läsningen av stycket ovanför! Nu ska jag äta en god hamburgare som min kära sambo har tillagat. Idag var det rygg/mage som gällde och eftersom Sannah följde med så blev det mycket snack och liten verkstad. Jag hann med allting men det tog lite tid :P Idag körde jag:
- sittande kabelrodd 35 kg 3x12
- latsdrag 25 kg 2x12
- latsdrag V 25 kg 1x12
- marklyft 30 kg 1x12 (prova på-dag)
- crunches med rep 14 kg 3x10
- maskincruches 7 (kg?) 3x12
- crunches och benlyft
Nu är gymveckan klar och jag ska vila upp mig rejält i Göteborg i helgen inför lågrepsveckan nästa vecka!

Nu: Lets dance. Hej svejs!

VG :D

Så, nu har jag varit ute på en grymt skön entimmespromenad! Nu väntar bara städning sen så är det soffläge resten av kvällen.

Glömde berätta förut att jag fick VG (alltså högsta betyg) på senaste tentan! Helt sjukt med tanke på att det kändes allt annat än bra :P Kursen vi läste var Morfologisk cellbiologi och hematologi som var mycket intressant. Det är förövrigt den kursen som vi läser metodiken för nu. Nu hoppas jag verkligen att alla ni grattar mig ordentligt och firar mitt sjätte raka VG! Jag siktar mot ett helt läsår med VG. Man ska ha stora mål här i livet!

fokuserad under blodgrupperingslabb

Nu blir det att plocka fram dammsugaren i väntan på middag.
Puss och hej!



Extremt trött i benen :P

Så, nyss hemkommen från ett långt pass i gymmet. Idag körde jag biceps, underarmar och ben:
- hantelcurls 7 kg 3x12 (ett kilos höjning rån förra veckan :D)
- curlstånscurl 12,5 kg 2x12
- rak skivstångscurl 17,5 kg 1x12
- handledscurl med hantlar 5 kg 3x12 (kan höjas nästa vecka)
- omvänd handelscurl med hantlar 4 kg 3x12
- knäböj 30 kg 3x12 (kan höjas nästa vecka)
- sittande vadpress 30 kg 3x12

En tråkig sak gällande min träning är att jag väldigt ofta och lätt får blodsockerfall (hypoglykemi). Försöker verkligen att inte äta inom en timme innan träning men det hjälper tyvärr inte helt :( Vet inte riktigt vad det är för fel på min bukspottkörtel men på något sätt har den flippat ur, misstänker starkt ett insulinom ;)

Nu kom min kära alskling med en god proten-smoothie bestående av:
- en banan
- en skopa protein med jordgubbsmak
- ungefär en näve osötade hallon
- mjölk
Perfekt efter träning om det dröjer en stund innan maten!

Nu blir det en promenad med mina fina vovvar! Hej då!





Torsdag

Idag är det dagen jag sett fram emot hela veckan - min lediga torsdag. Det var verkligen otroligt skönt att sova ut imorse :D

Idag är det superfint väder så jag har planerat in en långpromenad lite senare men innan det ska jag till gymmet en sväng för ben-, bicep- och underarmsträning. Sist jag försökte mig på benträning gick det sådär eftersom jag är väldigt stel i höftböjaren, men jag får göra så gott jag kan. Jag har en känsla av att träningen kommer gå som smort idag eftersom jag nyss klämt i mig gaaanska många chokladbollar ;) Alla energi är bra energi :P

Jag ska verkligen försöka skärpa mig när det gäller sötsaker. Lördagsgodis skulle vara toppen för på kroppen och plånboken. Har ni några tips på hur man enkelt lindrar sötsuget? Jag gör dock en sak bra - jag dricker dricka väldigt sällan, någon gång i månaden högst.

Förut idag så fixade jag mig ännu fler vuxenpoäng när jag satte igång ett pensionssparande hos Avanza bank. Jag räknar starkt med att leva lyxliv som pensionär ;)

Hej så länge!

Onsdag kväll

Idag har det varit en skapligt aktiv dag med några timmars mikroskoptittande i skolan och sen lite träning nu på kvällskvisten.

I skolan lyssnade jag på gamla step-låtar så jag var grymt taggad idag när jag kom till stepen och det var lika roligt som vanligt :D Direkt efter stepen gick jag till gymmet och körde ett snabbt axelpass:
- sittande axelpress 6 kg 3x12
- stående hantellyft åt sidan 5 kg 3x12
- stående hantellyft framifrån 6 kg 3x12
Förhoppningsvis kan jag öka lite om två veckor när det är dags för nästa högreps-pass.

Väl hemma så slänge jag ihop världens godaste sallad. Den är ett måste för alla att prova!

Världens godaste sallad
:
- en grillad kyckling
- körsbärstomater
- en liten förpackning soltorkade tomater
- pasta
- oliver
- fetaost





Lite senare, eller imorgon, ska jag orka slänga ihop ett litet inlägg om bicepskillarna på gymmet :P

Hej svejs!

Skippad träning...

Det blir ett kort inlägg nu, ska snart gosa ned mig i soffan framför "Den rätte för Rosing".

Tog mig som sagt en skön vilodag idag men nu kryper det i kroppen! Som tur var kom min käraste sambo hem med en KitKat så jag ska snart glömma träningen och äta den istället ;) Blir ett hårt pass imorgon. Laddar även för fullt inför stepen imorgon och på måndag så ska min kära Ewe följa med :D :D Som vi har längtat!

Jo, nu till ett litet problem som ni (få) läsare kanske kan hjälpa mig med. Jag har en granne som jag avskyr mer än peste själv på grund av hans konstanta poppande av skitmusik. Jag behöver lite tips på hur man enkelt kan undanröja grannen utan att det blir del av ens brottregister så att det kan störa min fritid och framtid. Ge mig era bästa tips nu!

Lång skoldag

Så, nu sitter jag här med en god kopp te och tar igen mig efter en riktigt lång och seg dag i skolan.
Idag stod immunfärgning på schemat och som förstagrupp så gjorde vi såklart alla fel vilket verkligen drog ut på tiden. Normalt sett så är det maskiner som utför alla färgningar men som studenter så lär vi oss att göra dem på riktigt. Det trista med alla dessa färgningar, även andra labbar, är att de oftast innebär mycket väntan.
Idag kanske vi arbetade ungefär en timme effektiv tid fördelat mellan 8.30-15.30.

Lyckades dessutom att få mig en fin huvudvärk efter några timmars inandning av Xylen...

Om orker infinner sig ska jag försöka pallra mig iväg till gymmet för att köra axlar, men som det ser ut nu så lutar det åt soffan och en vilodag. Vilodagen borde jag ha gjort mig förtjänt av för idag går jag med en alldeles ljuvlig träningsvärk i ben, axlar, bröst och triceps. Det är inte varje dag som man får känna att man lever ;)

Resten av veckan så gäller det att ligga i med träningen för till helgen så sa jag och Jacob till Göteborg så då får träningen lida. Det verkar som att Sannah följer med på torsdag och fredag också vilket skulle vara helt perfekt :D

Bjuder på lite bilder från idag innan jag kommer på något mer vettigt att skriva:


Puh!

Ännu en dag avklarad. Snart.

Ingen info om VFU idag utan bara massa nötande för att till slut kunna skilja på alla fem sorters vita blodkroppar som kan luras sinsemellan en hel del. Skolan flöt på som vanligt hela dagen och det är lika roligt varje dag :D Imorgon ska vi in och ha heldagslabb mellan typ 8.30-16. Det är lite småjobbigt med sådana långa dagar.

Idag var jag iväg på nya Body Step-passet (75) och det var så grymt kul! Rocktemat var helt perfekt och varenda låt var bra. Förut har jag alltid ogillat de nya programmen i några veckor innan jag vant mig men nu har de mig fast från första minuten! Gick dit med en skum sjukdomskänsla med misstanke mot magsjuka och nu sitter jag här helt frisk och kry. Kroppen behövde nog verkligen sparkas igång. Behöver jag tillägga att jag längtar till onsdagens pass? Jag misstänker att det kommer bli en lång helg sen...
Efter stepen for jag raka vägen till gymmet där jag dagen till äran ändrat lite i schemat. Idag körde jag bröst/triceps och idag kändes bänktekniken riktigt bra! Lite finslip finns självklart kvar men det var första gången som 12 repetitioner kändes hyfsat lätt. Höjde ett ynka kilo på kickbacksen också :P
Dagens schema:
- bänkpress: 25 kg 3x12-8
- lutande bänkpress: 20 kg 3x12-10
- kickbacks: 7 kg 3x12
- tricepsarmhävningar

Jag kände även efter lite vad för vikter som kan vara aktuella för flys i maskin som jag tänkte införa nästa vecka. Jag ska även försöka hålla mig till högreps varannan vecka och lågreps varannan så att träningen blir lite mer varierad.

Nu ska jag fortsätta att titta på Design Simon & Tomas innan jag ska hoppa in i duschen!

My


Måndag

Usch, hemskt trött är jag för tillfället. Har sovit så himla dåligt inatt och då är det ingen höjdare att gå upp klockan sex.
Jag ska passa på att sova ordentligt på bussen sen - alltid lika skönt :D

Idag ska vi ha information om höstens VFU som jag förhoppningsvis kommer spendera på:
- vårdcentralen i Filipstad
- mikrobiologen
- hematologen
- patologen
- sjukhus i Vietnam
Det är bara att hålla tummarna för att mina önskemål slår in :D

Nej, nu är det dags att sätta på sig kläder och ansiktet! Ha en bra dag så hörs vi senare.

Kram My

Springtur

Tog mig en liten springtur nyss som kan sammanfattas med ett ord: trögt.
Jag var inte riktigt vän med springskorna och nysnön idag, förhoppningsvis går det lite bättre nästa vecka. Ungefär 25 minuter lyckades jag skrapa ihop med en 20 minuters solpaus efter hälften. För att försvara mig själv lite så måste jag tillägga att jag sprang istället för att jogga. Imorgon är det hur som helst dags för body step och det nya passet så då kommer jag vara grymt taggad för konditionsträning :D Utöver det så känns Vårruset väldigt avlägset...

När jag kom hem stod Jacob och fixade mat åt hans hurtiga sambo. Idag njöt vi av fläskkotlett, klyftpotatis, beasås och broccoli. Gott gott :) Lite avis är jag på Sannah som lyckas ha en grym mat- och träningsdiciplin men jag får tåla att jag är på tok för svag för sötsaker.

Haha, måste bara berätta att min kära systerson Alfons största lycka är när han får plocka upp hundbajs i en bajspåse! Först studerar han noga objektet och verkligen myser tillsammans med bajset innan han plockar upp det. Han är en märklig ung man (6 år).


Duktig med reflexväst. Nu är du stolt va mamma?


Gott gott gott!

Hej då!

Söndag

Nu har jag suttit och pillat med PS Elements tills jag blivit halvt galen för en enkel bild där jag ser något ful ut :P
Hur som helst, idag har alltså Sannah varit här och slingat mig och klippt Jacob. Jag blev hur nöjd som helst :D Det var grymt skönt att bli lite ljusare i skallen.
Besvärligt som mitt hår är så höll vi på i nästan tre timmar! Resultatet ser ni nedanför :P

När vi äntligen var klara drog jag och Jacob till farmor där det bjöds på kladdkaka, tårta, massa kakor, bullar m.m. Gött var ordet!

Nu ska jag snart snöra på mig springskorna och ge mig ut i snöovädret. Har laddat för den här springturen hela veckan så nu borde jag ju verkligen ta tag i saken! Ska belöna mig med 20 minuter i solariet sen hade jag tänkt :D
Sannah var förresten lite sugen på att hänga med mig till gymmet vilket jag tycker låter hur bra som helst så jag kan få en tjej att tävla lite mot. Jacob är ju liksom starkare än jag hur stark jag än blir :(




Jag ber om ursäkt för mitt fula och osminkade jag men det är så jag ser ut på riktigt ;)

Morning morning...

... som PA skulle ha sagt någongång under högstadietiden.

Har precis vaknat och sitter här med en stoooor te-kopp och två smörgåsar med kalkonpålägg (mumma).
Idag blir det en blandad smal- och tjockdag. Vid 12 ska Sannah fixa håret på mig och sen vid 15 blir det födelsedagsfika hos farmor som på tisdag fyller 79. Efter det har jag planerat in lite solning och en springtur som träning inför Vårruset.

Ha en bra dag!

Kladdkaka!

Hej allihoppa!

Idag har varit en riktigt slapp dag. Det började med att jag tänkte gå till gymmet men latheten vann så jag stannade hemma (det var det här med diciplinen...). Sedan var det tänkt att jag skulle ut i längdskidspåret med Johan men den tönten svek mig och åkte till Karlstad istället!

Hur som helst, istället för att göra något åt det hela själv och motionera på egen hand så har jag svurit åt mitt hemska liv hela dagen. Till slut tog jag mitt förnuft till fånga och bakade lite kladdkaka :D






Nu är det dags att se vidare på Ryan!

Later!

Fredag

Efter en hård (typ) dag i skolan är det grymt skönt att götta ned sig i soffan med lite godis :D
Dagen har som sagt bestått av skola, plasmagivning, god mat (fläskfilé, hasselbackspotatis, min lime/vitlöksås o grönsaker) samt försök till benträning :P

Har upptäckt att när jag ska gå ned djupt i benböj så gör det lite ont på övre delen av framsida lår, mot ljumsken typ. Ska ge benen lite mer tid och tålamod imorgon när det är lite lugnare på gymmet. Är det något jag har lärt mig av mina ömmande tricepsfästen så är det att lyssna på kroppen när det gör ont!

Mys vitlökssås med lime:
Ca 2-3 dl creme fraiche
En vitlöksklyfta
Rivet skal från en lime
Salt
Peppar

Såsen är extremt god tillsammans med smördränkt klyftpotatis och fläskkotlett :P


Återkommer förhoppningsvis med lite bilder under helgen!



Torsdag

Så, tänkte lägga in ett litet inlägg om dagens träning och oträning.

Idag stod då rygg/mage på schemat och jag gjorde små förändringar från förra passet så dagens pass var inte särskilt ansträngande.
- kabelrodd 35 kg 3x12 (5 kg ökning från förra veckan)
- latsdrag 25 kg 3x8
- cable crunches 13 kg 3x12 (hade problem med tekniken så fick ingen kontakt med magen alls)
- vanliga crunches
- benlyft

Tidigare körde jag även hypersträck med 10 kg-vikt men jag kommer eventuellt att ersätta dem med marklyft istället nästa vecka.

Eftersom jag är väldigt svag för sötsaker så åt jag en supergod chokladmarängbakelse på ett café tidigare idag. Det är väl dumt att gå på minus i kaloriintag när man istället kan gå plus med hjälp av godis?

Försök till träningsblogg

Så, då var det alltså dax för mig att äntligen skaffa den där träningsbloggen jag funderat på ett tag. Målet med den här bloggen är att ge mig själv mer motivation och förbättra min självdiciplin genom att vara så ärlig mot mig själv (och er) som möjligt. Jag hoppas att det finns någon där ute som är intresserad av att följa min väg mot beach 2009 samt beach 2010 osv!

Jag tänka först skriva ned lite av min träningshistoria i korta drag:
- fotboll har i princip alltid varit en del av mitt liv (dock ej de senaste två åren)
- när jag var ca 10 (ej säker) tränade jag friidrott men inte alls seriöst
- mellan 12 och 18 års ålder tränade jag handboll som fortfarande är den idrott som ligger mig närmst om hjärtat. Tyvärr medför min skolgång att jag inte har möjlighet till handboll men förhoppningsvis ska jag återuppta min karriär när tid finns
- någon gång i klass 8 eller 9 började jag på Body pump tillsammans med en kompis men där blev jag inte särskilt långvarig
- hösten 2007 började jag återigen på Body pump med min mamma och där blev jag kvar fram till fyra veckor sedan då jag bytte till gymträning på grund av en utsliten kropp
- i somras (08) prövade jag på Body step och blev fast direkt! Nu försöker jag att gå på två Bode step-pass i veckan och jag njuter hela timmen ut!
- hmm, vad har jag glömt... Jo, jag har även prövat på andra saker sådär högst tillfälligt, t.ex. innebandy, skridskoskola (när jag var mycket liten) och säkert fler saker jag inte minns nu

Så, nu tränar jag alltså Body step och gym vilket än så länge funkar väldigt bra. Jag försöker att dela upp kroppen i fem olika pass som är fördelade som:
- axlar
- bröst/triceps
- biceps/underarmar
- rygg/mage
- ben
Jag har även tänkt att anmäla mig till Vårruset i Karlstad som går någongång i maj så då kommer även ett pass löpträning i veckan att läggas in i schemat. Håll tummarna för att jag slipper förstöra kroppen pga överträning!


Det blev ett långt inlägg som jag ändå lyckats hålla rätt kort. Titta gärna in igen för att se hur det går för mig! Jag ska försöka att uppdatera med en del bilder också...

My

RSS 2.0